Vavalaisille‎ > ‎

Puvut ja merkit

Puvut ja merkit
Ommeltiinko järjestötunnus oikeaan vai vasempaan hihaan? Entä mihin ihmeeseen seikkailijoiden ikäkausimerkki laitetaan?

Merkkien oikeat paikat askarruttavat niin lapsia, vanhempia kuin monia johtajiakin. Ei hätää, alta löydät linkit ohjeisiin, joissa jokaisen merkin oikea paikka on kerrottu.

Partiopaita ja merkit

Partiopaitaa käytetään lippukunnassamme yleensä juhlavammissa tilaisuuksissa, kuten paraatissa, lipunnostoissa ja kirkossa. Yleensä ilmoitetaan erikseen, jos johonkin tapahtumaan tulisi partiopaita ottaa mukaan. Partiopaidan saa toki halutessaan pukea päälleen myös ryhmän kokoukseen. Sudenpennuilla on oma partiopaitansa, muilla ikäkausilla partiopaita on samanmallinen. Lippukuntamme käyttää partiopaidan sinistä versiota.

Partiopaidan ja merkit voit ostaa Scandinavian Outdoor Storesta.

Partiopaitaan kannattaa heti alkuun ostaa ja kiinnittää maatunnus, paikkakuntatunnus ja piiritunnus (ohje merkkien kiinnittämiseen alempana). Partiolupauksen yhteydessä sudenpennut, seikkailijat ja tarpojat saavat harakka-huivimerkin, lupausmerkin ja oman ikäkautensa aloitusmerkin. Sudenpennut ja seikkailijat antavat partiolupauksensa itsenäisyyspäivän kirkossa, tarpojat Tarkkailijat-retkellä syksyllä. Sudenpentujen Jälki-merkit, seikkailijoiden ilmansuuntamerkit ja taprojien tarpot jaetaan lippukuntalaisille sitä mukaa, kun niitä suoritetaan.

VaVan lippukuntatunnus
VaVan hihamerkki

Vaaran Vaeltajien 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi lippukunnalle teetettiin lippukuntatunnus (kuva oikealla), jossa on lippukuntamme vaakuna. Merkki jaetaan vuoden 2017 keväällä kaikille lippukunnan jäsenille, jatkossa sen voi ostaa Holvista.

Merkki kiinnitetään partiopaidan hihaan paikkakuntatunnuksen ja piiritunnuksen väliin (katso tarkemmat ohjeet alla).

Merkkiohjeet partio.fi-sivulla:

Ikäkausien välillä merkkiohjeissa on joitain pieniä eroja. Jos et tiedä, mihin ikäkauteen lapsesi kuuluu, voit tarkistaa sen ryhmät-sivulta. Sudenpennut ovat yleensä noin 7-9-vuotiaita, seikkailijat 10-12-vuotiaita, tarpojat 12-15-vuotiaita ja samoajat sekä vaeltajat johtajia.

Muistathan myös olla turhaan stressaamatta merkkejä ommellessasi! Kukaan tuskin huomaa, vaikka se lupausmerkki vahingossa paitaan päätyisikin väärinpäin.

Yleiset merkkiohjeet

Sudenpentujen merkkiohje

Seikkailijoiden merkkiohje

Tarpojien merkkiohje

Samoajien merkkiohje

Vaeltajien merkkiohje

Aikuisten merkkiohje