Vavakka‎ > ‎

Esittely

Tervetuloa Vaaran Vaeltajien kämpälle Espoon Siikajärvelle! Seuraavien kuvien myötä pääset tutustumaan kämppäämme ja sen lähiympäristöön.

Ihastuttuasi kämppään voitkin luontevasti siirtyä varaamaan oman vuorosi!

Edusta 

Tästä kuvakulmasta Vavakka tervehtii tulijaa ensimmäisenä. Astutaanpa sisään!


Oleskeluhuone

Kämpän kodikasta oleskelutilaa koristavat seinille ripustetut kyltit ja kilpailupalkinnot. Pitkän pöydän ääreen mahtuvat kaikki vierailijat samaan aikaan istumaan. Koko lippukunnan tapahtumissa joudutaan tosin hieman vuorottelemaan istumapaikoista.

Oleskeluhuonetta reunustaville lavereille mahtuu parisenkymmentä vierailijaa nukkumaan. Takan vieressä saattaa tosin olla lämmin, jos takan puoleisen seinän takana oleva sauna on ollut kuumana. Onneksi lattialla ja johtajahuoneessa on viileämpi, ja ovatpa jotkut nukkuneet kuistillakin. Talvisin kämpän saa nopeimmin lämpenemään takan avulla. Patjat ja tyynyt ovat vastikään vaihdettu ja vierailijoiden käytössä. Käytättehän kuitenkin omia aluslakanoita ja tyynyliinoja!


Vavakalla on nykyään myös valkokangas ja videotykki (jossa HDMI- ja VGA-liittimet).

Valkokangas

Keittiö

Käydäänpä sitten keittiössä. Sähköhellalla taikoo vaativampikin kokki juhlaillallisen. Kaapit myös notkuvat astioista, joten niitä ei tarvitse tuoda kotoa. Myös jääkaappi, mikroaaltouuni ja kahvinkeitinkin löytyy, kuin menneiden vuosien laulussa konsanaan. Juoksevaa vettä ei sentään ole, ellei sitä juosten käy pumppaamassa kaivosta.Muistathan jättää mikron ja jääkaapin ovet auki lähtiessäsi, etteivät ruoanrippeet ala elämään siellä! Kaappeihin ei myöskään saa jättää mitään syötäväksi kelpaavaa, ellei se ole peltipurkkiin pakattu. Emmehän me halua houkutella hiiriä hienolle kämpällemme! Joskus on muuten hiirille kelvannut jopa sinappituubi (taisi olla vain mietoa turkulaista, nykyään ruotsalaista, mutta eiköhän hiiren vatsa silti mennyt sekaisin...). Olkaa siis tarkkana siitä, mitä jätätte jälkeenne.


Leikkihuone eli johtajahuone

Keittiöstä pääsee johtajahuoneeseen, kurkataanpa sinne!Johtajahuoneen lavereille mahtuu nukkumaan kaksi henkeä. Pöydän ääressä voivat yökukkujat pelata korttia häiritsemättä oleskeluhuoneen lavereilla nukkujia.
Sauna

Saunan präniköillä lauteilla kelpaa löylytellä.Kiuas tarjoaa hyvät löylyt, ja padasta saa lämmintä vettä.Tällainen on näkymä lauteilta. Eteisen läpi ei ole pitkä matka kuistille vilvoittelemaan, jos saunan lämmittäjä on tehnyt ns. "Nöyrän saunan". Kurkataanpa eteistä!


Eteinen

Eteiseen mahtuvat isonkin poppoon ulkovaatteet. Eteistä voi myös halutessaan hyödyntää saunan pukeutumistilana.
Ulkotilat

Vilkaistaanpa seuraavaksi kämpän lähiympäristöä!

Vanha Uskollinen pumppaa kävijöille niin sauna-, keittiö- kuin juomavedetkin. Veden pumppaaninen on myös hyvää ja terveellistä puuhaa retkeilijöille. Pumppu on kuitenkin aivan kämpän vieressä, joten vesiä ei tarvitse kantaa pitkää matkaa. Pumpun sisukset on huollettu ja osin vaihdettu kesällä 2015, joten pumppu pumppaa yhä yhtä hyvin ellei jopa paremmin kuin nuoruuden päivinään!Nuotiopaikalla maistuu makkara tai tomaattipekoni. Nuotiopaikan puut on vaihdettu kesällä 2015.

Nuotiopaikka


Vajassa säilytetään isompia työkaluja kuten lapioita. Viethän käyttämäsi työkalut takaisin paikoilleen!Vajan takana on polttopuuvarasto.Vessat

Mutta johan tässä luonto kutsuu! Onneksi kyltti johdattaa pelastukseen......eli vessaan! Ulkohuussit sijaitsee keskellä rauhallista luontoa. Vanha vessa on nimeltään Leiritoimisto.Kämpällä on uusi ja komea vessa on nimeltään International Office. Valinnanvaraa siis riittää! Uudessa vessassa on kaksi pönttöä, joista vain toinen on kerrallaan käytössä. Lue tarkemmin kämppäohjeesta!

Uusi vessa


Siinä taisi tulla tärkeimmät Vavakan puolet esiteltyä. Toivottavasti pääset tutustumaan kämppään oikein paikan päällä!

Vapaat vuorot voit tarkistaa vuorolistasta ja kämpän voit varata täältä.